بیش از صد سال است که جنبش ضد سرمایه داری طبقه ی کارگر در حزب ایدئولوژیک سرمایه داری دولتی دگردیسی یافته و استحاله شده است. بر اساس آنچه در کتاب حاضر آمده، این دگردیسی دو علت بیرونی و درونی دارد. علت بیرونی همانا هجوم سرمایه داری جهانی، اعم از خصوصی و دولتی، برای حفظ سلطه بر طبقه ی کارگر است. اما علتِ مهم ترِ درونی به ضعف و ناتوانی تاریخی خود جنبش کارگری و به طور مشخص به دو پارگی این جنبش بر اثر تقسیم کار به فکری و مادی مربوط می شود. هم اکنون با وجود فراهم بودن شرایط مادی و عینی برای غلبه بر این دو پارگی، جنبش کارگری در سطح جهان همچنان در حال پسرفت و عقب نشینی درمقابل سرمایه است. بررسی حاضر در واقع شرح این پسرفت و عقب نشینی است، با این نتیجه گیریِ پایانی که تنها سازمان یابی شورایی و سرمایه ستیزانه ای که متضمن وحدتِ برای خودِ کارِمادی وکار فکری باشد می تواند این پسرفت را به دورخیزی برای پیشروی جنبش کارگری و غلبه بر سرمایه داری تبدیل کند.
دگردیسی کمونیسم مارکس از جنبش سرمایه ستیز طبقه کارگر به حزب ایده ئولوژیک سرمایه داری دولتی نوشته محسن حکیمی در سیزده فصل و چهارصد صفحه تنظیم شده است.
یک پیامد تاثیر گذار پیدایش مارکسیسم و جهان بینی مارکسیستی در جنبش کارگری این بود که از آن پس مبارزه طبقاتی یعنی مبارزه طبقه کارگر با طبقه سرمایه دار تحت شعاع مبارزه مارکسیست ها با آنارشیست ها، مارکسیست ها با نارودنیک ها، مارکسیست ها با لیبرال ها، مارکسیست ها با ناسیونالیست ها، مارکسیست ها با … قرار گرفت. به سخن دیگر، با شکل گیری و رواح مبارزه ایده ئولوژیک احزاب چپ، مبارزه طبقاتی طبقه کارگر با طبقه سرمایه دار به حاشیه رانده شد. به نسبتی که مبارزه «چپ» با «راست» پررنگ شد، مبارزه طبقه با طبقه کمرنگ شد.
در کتاب دگردیسی کمونیسم مارکس، اندیشه مارکسیستی به عنوان یک فرایند از آغاز تا کنون توسط نویسنده بازنگری شده است. هر اندیشه ای برای حفظ پویایی خود در عرصه عمل نیاز به بازنگری و بررسی انتقادی دارد.
کتاب دگردیسی کمونیسم مارکس نوشته محسن حکیمی از معدود کتاب هایی است که جزء به جزء و به دور از کلی نگری های رایج این مهم را به انجام رسانده است.
کتاب دگردیسی کمونیسم مارکس تالیف محسن حکیمی در سال جاری توسط نشر اختران روانه بازار کتاب شد. حضور، خواندن این کتاب را به تمام علاقمندان توصیه می کند.
۶ لایک شده