اولین شماره مجله تخصصی هنرآگه با مدیریت و امتیاز آقای فرید امین الاسلام منتشر شد. ماهنامه هنر آگه شامل مقالاتی درباره لزوم استیتمنت از مرجان تاج الدینی بیل ویولا، تصویر تردید، تعلیق و تغییر بهاره سعید زاده و در بخش پرسه زنی با مقاله ارزنده معاصر چیست از جورج آگامبن ترجمه یاسر همتی، جدال پیشکوت ها، دروازه نمایشگاه دیدنی از لس آنجلس و نیویورک تا لندن امیر رضا قانعی محمدی، گفتگو شامل خواندن در اپرای اسکالا (گفتگو با آیدین آغداشلو) محمد رضا شریف زاده و فرید امین الاسلام، نقد و بررسی با بازتعریف هویت ها از محسن ثقفی، مروری بر نمایشگاه طراحی با نقره و طلا لئوناردو جاسپر جانز، لارنس شرر، حقیقت فرسنگ ها از ما دور است هادی امین، انسان فهمی در قامت مکان بهروز فایقیان، دلالت ورزی تنانه در بیان مدرنیستی از انسان محسن ثقفی، میدان کنش از کیوان خلیل نژاد و همچنین در قسمت گزارش ما، به بی ینال استانبول نویسنده اما رز ابرامز و قاب شور نظریه در باب اشکال تفکر انا تیخیرا پینتو و سکوت آنی از سوده عشقی می شود.
آب شور نظریه ای در باب اشکال تفکر عنوانش را از کتابی به همین نام «اشکال تفکر» نوشته آنی بسا نت و چارلزلیدبیتر می گیرد که تلاش آن ها برای گسترش رنگ های نیوتن به یک کیهان شناسی وحدانی را ادامه دادند و مفهوم بندی کردند. به نظربسانت «افکار شیئ هستند» و به همین علت می توانند هاله ای مرئی داشته باشند. «اشکال تفکر» توصیف مفصلی از «چیستی یک فکر» که بسانت و لید بیتر«نوسانات معنویی» که از ایده ها، احساسات و صداها به صورت اشکال و رنگ های مرئی تراویده می شوند را مستند می کنند.
کارولین کریستف با کارگی یف(کیوریتور بی ینال) تصویرهای این کتاب را که در بخشی از بی ینال نمایش داده شده کانال نامیده است. هسته نمایشگاه که در موزه استانبول مدرن نصب شده و کارکردی شبیه به قسمت مغز در داکیومنت های سیزدهم دارد را می توان به درستی چنین توصیف کرد: نوعی حس آمیزی معنوی، همان اندازه کنش مذهبی که عصب شناسانه. حدود دهه هزار و هشتصد و هفتاد تعداد بسیاری از فعالان عرفانی ادعا می کردند که می توانند همچنان رسانندگان پیام عمل کنند، یعنی شبیه کار رادیویی با یک فرکانس بخصوص، نوسانات کیهانی که گفته می شد شبیه امواج الکترومغناطیسی هستند را دریافت کنند و اما همه این ها پیش از آن بود که الساندرو ولتا باتری را اختراع کند که اجازه می دهد پدیده های الکتریکی جدا از فعل و انتقالات زنده وجود داشته باشد، لازم به تذکر است که تا پیش از آن زمان الکتریسیته هیچگاه به عنوان پدیده کاملا” فیزیکی درک نشده بود. زنده گرایی، که همچنان در عصر ویکتوریا جریان علمی مسلط بود اعتقاد داشت ارتباطی پنهان ولی نزدیک بین الکتریسیته و حیات حیوانی وجود دارد… کریستف باکارگی یف کانال را همچون یک بطری کلاین حجمی که تنها سطحی واحد دارد یعنی بیرون و درون ندارد توصیف می کند اما استعاره کارکردی این بی ینال مفهوم موج است… همچون کارکردی مغزی و همچون اختلالی جبری مثل شفق قطبی شمالی همچنان که درعکس های ریاضی دان نروژی دیده می شود… یا همچون تراژدی سیاسی ( امواج مکرر پناهندگان که روزانه به سواحل لامپدوسا و بدروم می رسند).
تصاویر کتاب اشکال تفکر به نوعی، حس آمیزی ادراکی بسانت و لد بیتررا به مصور سازی علمی کارکردهای مغزی مرتبط می کند در مقابل طراحی های سینابس های عصبی یعنی اکسیون های درون سو در قشر مغزی انسان اثر نوروبیولوژیست اسپانیایی رامون کاهال که خود هنرمندی آماتور بود و همچنین مدلی از جعبه آینه…
و اما بزرگترین مشکل مفهومی نمایشگاه شاید هگل گرایی تلویحیش باشد، بازتابی از این باور آشکار که اشکال تکرار شونده تاریخی از سطح بالاتری از آگاهی نسبت به اشخاص منفرد بهره می برند.
مقاله آب شور: نظریه در باب اشکال تفکر، موضوعاتی تفکر برانگیز، در زمینه نوع دید بصری ما نسبت به هنرهای تجسمی و همچنین فراتر از آن را مطرح می کند.
حضور ،خواندن این مقاله را به علاقمندان توصیه می کند. ماهنامه هنر آگه در اولین شماره اش با چنان دست پری به دکه ها آمده است که می توان آن را منحصر بفرد نامید. همچنین جنس مجله از کاغذ گلاسه همراه با تصاویر با کیفیت، مقاله هایی تخصصی با حضور متخصصان به نام این رشته و قیمت ده هزار تومان ( کمتر از بهای یک همبرگر با کیفیت مشکوک) عرضه گردیده است.
حضور خرید این مجله را به تمامی علاقمندان توصیه می کند.
۱۶ لایک شده