«در پرفورمنس، پرفورمر بر روی استیج از پیش تعیین شده ای قرار دارد. مخاطبان، فرض می کنند که فعالیت های پرفورمر بر روی استیج، رویدادهایی را شکل می دهند. ارتباط با پرفورمر از راه حس های دیداری و شنیداری به وجود می آید. به علاوه آن ها تصور می کنند که منبع اولیه ی ارتباط با پرفورمر از طریق نمایش نامه است و به صورت نامرئی تسلیم پرفورمر می شوند. یک مکانیسم تجربی هم در پرفورمنس وجود دارد؛ این که پرفورمر و مخاطب در کنار هم مفهومی را گسترش دهند، هر چند ممکن است این عملکرد به طور آشکار، تعاملی ایجاد نکند.»
متن بالا برگرفته از کتاب «هنر پرفورمنس» تالیف «دکتر محمد رضا شریف زاده» و«بهاره کامیابی» می باشد.
کتاب «هنر پرفورمنس» در شش بخش، همراه با یک پیوست و فهرست منابع، شامل سرفصل های زیر است:
فصل اول شامل «مقدمه»، «تعریف و ویژگی های پرفورمنس» و «مقدمه تاریخی نمایش رنسانس» که شامل «یادداشت هایی درباره ی فعالیت های هنرمندان اولیه در عصر فرمانروایی افلاطونی» می باشد. فصل دوم با عنوان «آوانگاردیسم، مفهوم هنر پرفورمنس» شامل «فوتوریسم»، «موسیقی پرسر و صدا»، «فعالیت های بعدی فوتوریست ها»،«کاباره ولتر»، «بازیگران دادا و تئوری پرفورمنس»، «باهاس»، «فضای پرفورمنس»، «باله مکانیکی» و… است.
فصل سوم با عنوان «پست مدرنیسم و پرفورمنس» شامل هفت سرفصل می باشد که از«پست مدرنیسم و پسا ساختارگرایی» شروع شده و با «سی. اس. براون» خاتمه می یابد.
فصل چهارم «وضعیت اجتماعی امریکا در دهه های هزار و نهصد و شصت تا هزار و نهصد و نود» را روایت می کند. این فصل شامل دوازده سرفصل می باشد.
فصل پنجم در بیست سرفصل به «بررسی هنر در عصر پست مدرن» می پردازد.
فصل ششم به معرفی «برخی هنرمندان پرفورمنس و آثارشان» پرداخته است. در ضمن مباحثی چون «پرفورمنس دو تصویر خود آگاهی» و «پرفورمنسِ گذشته در حال مستمر است» در این فصل گشوده می شود.
کتاب «هنر پرفورمنس» در صد و بیست و شش صفحه و با جلد گالینگور، توسط «انتشارات علمی» روانه بازار کتاب شده است.
کتاب «هنر پرفورمنس» تالیف «دکتر محمد رضا شریف زاده» و«بهاره کامیابی» دومین کتاب از مجموعه ی هنرهای معاصر نشر علمی می باشد.
حضور، خواندن کتاب «هنر پرفورمنس» تالیف «دکتر محمد رضا شریف زاده» و «بهاره کامیابی» را به تمام علاقه مندان هنرهای تجسمی پیشنهاد می کند.
۲ لایک شده