«بیایید از میانه آغاز کنیم! در دو رمان پرآوازه ی معاصر، «نانا» اثر «زولا» و «آناکارنینا» اثر «تالستوی» مسابقات اسب دوانی تصویر شده اند. پرسش اینجاست که این دو نویسنده با این کار چگونه روبرو شده اند؟ توصیف مسابقه، نمونه ی درخشانی از چیره دستی «زولا» است. هر جزء محتمل در مسابقه ی اسب دوانی با دقت به شیوه ای رنگارنگ و با سر زندگی و طراوت حسی وصف شده است، «زولا» تک نگاری کوچکی از اسب دوانی مدرن به دست می دهد؛ هر مرحله از کار ، از زین کردن اسب ها گرفته تا مراحل پایانی مسابقه با دقت و ریزه کاری مورد تحقیق قرار گرفته است، تماشاگران پاریسی، با همه ی تابناکی نمایش مد ویژهِ امپراتوری دوم وصف شده اند، همچنانکه حقه بازی ها و زد و بندهای پشت صحنه ها نیز با جزییات ارایه شده اند. در «نانا» مسابقه با یک واژگونی پایان می گیرد و «زولا» نه تنها نتیجه ی غافلگیر کننده بل که همچنین دغل کاری شرط بندی را نیز در این خصوص مسئول می شمارد.
با این حال … رویدادها به سستی و بی مبالات با طرح داستان پیوند می یابند و می توان به آسانی آن ها را از متن حذف کرد. یگانه رشته ی پیوند با طرح داستان در اینجاست که یکی از خیل دلباختگان زودگذر «نانا» به فریب و حقه فنا شده است.»
قطعه ای که خواندید از فصل اول کتاب «نویسنده، نقد و فرهنگ» تالیف «جورج لوکاچ» با ترجمه ی «اکبر معصوم بیگی» می باشد. فصل اول کتاب فوق با نام «روایت یا توصیف» بحثی مقدماتی در باره ی ناتورالیست و فرمالیست آغاز شده است.
این فصل با این نقل قول تامل برانگیز از «کارل مارکس» آغاز شده است: «رادیکال بودن یعنی بن و ریشه ی امور را دریافتن؛ بن و ریشه انسان، اما خودِ انسان است.»
«اکبر معصوم بیگی» مترجم کتاب «نویسنده، نقد و فرهنگ»، چهار مقاله ی دیگر از «جورج لوکاچ» را در ویراست تازه به این کتاب افزوده است. عنوان این مقاله ها : «مینافون بارن هلم یا بخت سرباز لسینگ»، «هنر و حقیقت عینی»، «مسئولیت روشنفکران»و «زیبایی شناسی از نگاه مارکس و انگلس» می باشد.
کتاب «نویسنده، نقد و فرهنگ» نوشته ی «جورج لوکاچ» با ترجمه ی «اکبر معصوم بیگی» توسط «موسسه انتشارات نگاه» روانه بازار کتاب شده است. کتاب فوق با جلد گالینگور در چهارصد و چهل و هشت صفحه و به قیمت سی هزار تومان د رانتظار علاقمندان است.
۲ لایک شده