با زنی که پولاروید را به یک نماد فرهنگی تبدیل کرد آشنا شوید
دیوید ام باردا
برگردان: محمد سعیدی
مروی مارستون مورس (Meroë Marston Morse)، دانشجوی تاریخ هنر، این شرکت دوربینسازی را رهبری و تبدیل به برندی کرد که تا به امروز مورد علاقه عکاسان است.
او در اینجا در یک عکس آزمایشی که توسط کارکنان آزمایشگاه پولاروید در دهه ۱۹۴۰ گرفته شده است، دیده میشود.
رکوردهای شرکت پولاروید، کتابخانه بیکر، مدرسه کسب و کار هاروارد.
پولاروید، این دوربین نمادین از دهه ۱۹۴۰ عکاسی را به دست میلیون ها نفر رساند. با فشار دادن یک دکمه، هر کسی می توانست عکاس شود و تصاویر را درست جلوی چشمان خود توسعه دهد.
در زمانی که نوآوری در دوربین ها تقریباً منحصراً توسط مردان رهبری می شد، پولاروید از یک جهت دیگر نیز متفاوت بود. مروی مارستون مورس تنها چند هفته پس از فارغ التحصیلی از کالج اسمیت به پولاروید پیوست و به سرعت به یکی از برجسته ترین رهبران شرکت تبدیل شد. در طول مدت نسبتاً کوتاه حضورش در شرکت، یکی از مهم ترین رویا پردازان پولاروید بود و در نهایت به عنوان مدیر بخش تحقیقاتی عکاسی ویژه منصوب شد و ۱۸ ثبت اختراع به نام او ثبت شد.
به عنوان یک ویرایشگر ارشد عکس در نشنال جئوگرافیک، من علاقه ای مادام العمر به عکاسی داشته ام. از کودکی به یاد می آورم که اعضای خانواده ام از پولاروید برای ثبت لحظات معمولی تعطیلات استفاده می کردند، در حالی که من از دوربین نیکون با فیلم ۳۵ میلی متری استفاده می کردم. اما وقتی یک دوست عکاس بعداً به من نشان داد که چگونه با استفاده از یک خلال دندان رنگ های پولارویدی که در حال ظهور است را جابجا کنم — و در نتیجه تصویری نقاشی مانند و امپرسیونیستی تر ایجاد شود — من به یکی از طرفدارانش تبدیل شدم.
من کمی در مورد پولاروید و بنیانگذار آن، ادوین لند می دانم، اما وقتی اخیراً برای اولین بار نام مورس را خواندم، کنجکاو شدم که بیشتر درباره نقش او در طول دو دهه حضورش در این شرکت بدانم.
نوع جدیدی از شرکت های دوربین سازی
مورس در سال ۱۹۴۵، چند هفته پس از فارغ التحصیلی از کالج اسمیت که تاریخ هنر را با کلارنس کِندی مطالعه کرده بود، به پولاروید پیوست. کلارنس کِندی، دوست و همکار ادوین لند، اغلب بهترین دانشجویان خود را به کار در این شرکت دوربین سازی معرفی می کرد.
دانشمند و مخترع آمریکایی ادوین هربرت لند دوربین فوری یا Land Camera خود که توسط Polaroid در حدود سال ۱۹۴۷ ساخته شده است را به نمایش می گذارد.
عکس سام فالک، نیویورک تایمز/ ریداکس
ریداکس (Redux) نام یک انتشارات و آژانس عکاسی است که به فروش عکس های خبری و نشریه ای می پردازد. آن ها به عنوان یک شرکت انتشاراتی فعالیت می کنند و عکس های خبری را برای رسانه های مختلفی از جمله نیویورک تایمز (The New York Times) ارائه می دهند.
ویکتور کی مک الهنی (Victor K. McElheny) در بیوگرافی ادوین لند، «اصرار بر غیرممکن» می نویسد، برای لند، مورس «یک هم روح، همکار و یک محافظ» شد.
مورس به طور طبیعی با روش پولاروید آشنا بود ، روشی که مک الهنی از قول یکی از مخترعان شرکت آن را این گونه توصیف می کند: “پیشنهاد فرضیه، آزمایش فرضیه، اصلاح فرضیه، آزمایش با آزمایش دیگر، یک قطار متوالی در حرکت سریع، چند فرضیه و آزمایش در هر ساعت”.
چگونه زنان عکاس نگرش ما به جهان را تغییر داده اند.
چند ماه کوتاه پس از ورود او، مورس مدیریت بخش فیلم سیاه و سفید را بر عهده گرفت و تیمش را از طریق شیفت های ۲۴ ساعته هدایت کرد تا شرکت را از چاپ های تک رنگ سپیا به فیلم های واقعی سیاه و سفید پولاروید منتقل کند.
این فرایند پر از چالش بود. نه تنها بلورها در ناحیه های تاریک تر چاپ، بازتاب داشتند، بلکه کاغذی که استفاده می کردند به راحتی اثر انگشت را بر روی خود جذب می کرد. شاید بدترین اتفاق این بود که برخی از چاپ ها پس از چند ماه محو می شدند. کریس بونانوس، نویسنده کتاب “Instant” که تاریخ شرکت دوربین سازی را مستند کرده است، می نویسد که لند فرآیند ساخت فیلم سیاه و سفید را “یکی از دشوارترین چیزهایی که پولاروید تا کنون انجام داده است” نامیده است.
جان و مری مک کان، کارمندان سابق پولاروید، در تماس اخیر به من گفتند «و مورس در مرکز همه چیز بود».
مری گفت: تیم مورس اختلافات جزئی و تدریجی از یک نوردهی استاندارد را تحلیل می کرد، و خود مورس به لطف آموزش تاریخ هنرش «به این تفاوت ها توجه داشت».
جان اضافه کرد: «او و لند این فرآیند را از اولین آزمایش ها در آزمایشگاه شروع کردند و تا میلیاردها دلار ارزش فیلمی که فروختند، پیش بردند.»
یک ازدواج بین علم و هنر
جان مک کن به من گفت که زمانی که در پولاروید بود، او را به یاد دوران رنسانس می اندازد، که «بهترین دانشمندان بهترین نقاشان بودند و همه کاره بودند.» هنرمندان در پولاروید بخشی اساسی از علم و آزمایش بودند، و دیدگاه هایشان به اندازه شیمیست های آموزش دیده مهم بودند.
در آزمایشگاه مورس، تعهد قوی به ساخت فناوری مناسب برای هنرمندان وجود داشت. او به عنوان پیوند دهنده بین دانشمندان و عکاسانی که به شرکت، مشاوره می دادند، عمل کرد، و روابطی با عکاسان هنری معروف مانند ماینور وایت، ماری کوسینداس (نخستین پیشگام عکاسی هنری رنگی)، و آنسل آدامز (عکاس مناظر) برقرار کرد.
عکاس، آنسل آدامز به طور مختلف به پولاروید مشاوره می داد. در یک نامه به مورس در سال ۱۹۵۳، او از تبلیغات شرکت شکایت کرد که به گفته او، «تأکید بر استفاده غیررسمی و آماتوری از دوربین و فرآیند است که به نظرم، جنبه های مهم تری را کمتر ارزشیابی کرده است. بیشتر مردم به آن به عنوان یک اسباب بازی نیمه جدی نگاه می کنند.»
عکس توسط امانوئل داناند، خبرگزاری فرانسه/گتی ایمیجز
کوه هایی که انسان را ساختند: ادای احترام به انسل آدامز
آدامز تا سال ۱۹۴۸، زمانی که شروع به مشاوره برای پولاروید کرد، به عنوان یک عکاس معروف با فرمت بزرگ و عکاسی سیاه و سفید، شناخته شده بود. تصویر او با عنوان “Monolith, the Face of Half Dome, Yosemite National Park” که در سال ۱۹۲۷ گرفته شده بود، باعث شناخته شدن و شهرت آدامز در دنیای عکاسی شده بود. با این حال، آدامز به طرز ویژه ای به فناوری پولاروید علاقه مند بود، به ویژه دوربین ها و فیلم های سیاه و سفیدی که مورس در حال توسعه آن بود. این دو تقریبا به طور مداوم با هم در تماس بودند.
آدامز به ایجاد فرآیندی کمک کرد که عکاسان در این زمینه مدت ها قبل از ظهور دوربین دیجیتال از آن برای ارزیابی استفاده می کردند. او یک عکس پولاروید می گرفت تا ترکیب و نوردهی یک تصویر را قبل از ایجاد تصویر نهایی روی نگاتیو آزمایش کند.
اثرگذاری
مورس در سال ۱۹۶۹ در سن ۴۶ سالگی به دلیل سرطان درگذشت ، قبل از اینکه پولاروید به یک برند جهانی و نماد فرهنگی گسترش یابد ، قبل از اینکه شوق دوربین های اسباب بازی به اوج خود برسد ، و مدت ها قبل از اینکه پولاروید در سال ۲۰۰۱ اعلام ورشکستگی کند.
ریچارد یانگ، مدیر اجرایی پولاروید در یادداشتی که به تمامی اعضای شرکت اطلاع رسانی می کرد، نوشت: «برای کسانی که مروی را می شناختند و دوست داشتند، زندگی ما غنی و بزرگ شد. مهربانی، نگرانی و علاقه اش به همه، با سخاوتمندی اش فراتر رفت.»
در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ ، شرکت های دیگر دوربین سازی شروع به تقلید از رویکرد و زیبایی شناسی polaroid کردند. در اواخر دهه ۲۰۰۰ ، وقتی آخرین فیلم های پولاروید پس از ورشکستگی شرکت به تاریخ انقضا خود رسیدند، عکاسان در سراسر جهان به عزاداری پرداختند.
سلف پرتره از ۹ قسمت، یک کلاژ از چاپ های لارج فرمت پولاپن توسط هنرمند چاک کلوز، در طی یک پیش نمایش از مجموعه پولاروید در ساتبی به نمایش گذاشته شده است. این مجموعه از عکس های هنری توسط لند در دهه ۱۹۴۰ راه اندازی شد. مورس نقش کلیدی در ایجاد روابط شرکت با هنرمندان در این مجموعه داشت.
عکس توسط امانوئل داناند، خبرگزاری فرانسه/گتی ایمیجز
پولاپن یک نوع فیلم فوری ویژه ای است که توسط شرکت پولاروید تولید می شد. این فیلم ها برای استفاده در دوربین های فوری پولاروید طراحی شده بودند و امکان چاپ عکس ها به صورت فوری و مستقیم بر روی کاغذ را فراهم می کردند. ویژگی اصلی پولاپن این بود که عکس هایی با کیفیت بالا و پرتره های زیبا تولید می کردند که به سرعت در دمای اتاق تکمیل می شدند.
اما در اوایل سال ۲۰۰۸، زمانی که آخرین کارخانه ها در حال تعطیلی بودند، علاقه مندان به پولاروید، دکتر فلوریان کپس و آندره بوسمان بیش از نیم میلیون دلار برای نجات کارخانه ها، فیلم ها و مهم تر از همه دانش شیمیایی شرکت جمع آوری کردند و در نهایت فیلم پولاروید را به بازار بازگرداندند.
امروزه، در دنیای عکاسی که دیجیتال بر آن تسلط دارد، روحیه ای که مورس و دیگران به شرکت آوردند، همچنان برای عکاسان در سراسر جهان زنده است.
منبع : nationalgeographic.com
۱ مرتبه لایک شده