ماهنامه ی فرهنگی- هنری « جامه دران » منتشر شد.
نخستین شماره ی ماهنامه ی فرهنگی- هنری «جامه دران» به مدیر مسوولی و سردبیری «محمد حاجی زاده» به خانواده ی نشریات فرهنگی – هنری کشور پیوست.
این شماره با همکاری «اسماعیل خویی»، «منصور اوجی»، «شهین خسروی نژاد»،«ابوالقاسم ایرانی»، «مهدی صمدانی»، و با مقاله ای با عنوان «در پیرامون هنر» از «میرجلال الدین کزازی»، هم چنین با ترجمه هایی از «علی عبدالهی»، «احمد ادریس» و «مهدی گنجوی» به طبع رسیده است. مقاله ی «زیبای روانی در روایتی مدرن» از «پژمان قانون» با این شعر «خاقانی» شروع شده است:
«منصفان استاد دانندم که از معنی لفظ
شیوه ای تازه به رسم داستان آورده ام»
ادامه ی مقاله به بررسی مرز باریک بین جنون و نبوغ، مرزی خطرناک که ممکن است فرد را از نبوغ به ورطه ی جنون بیندازد، می پردازد.
مقاله ی «معصوم پنجم» از «فیض شریفی» نیز این گونه آغاز می شود:
«نوشتم پنج، گفت شعری برای تو
نصرت با حسن هنرمندی بود توی دانشگاه تهران. دوباره نوشتم پنج، گفتم شعری برای تو!
او هم همین را نوشت و داد به هوشنگ گلشیری و گفت: شعری برای تو ! و هوشنگ او را بوسید.. «اوهوی، بره ی مرا کجا می بری؟» برگشتم . کتاب«بره ی گمشده ی راعی» او در دستم بود….!
«کزازی» در مقاله ی «در پیرامون هنر» این گونه می نویسد: «هنر از چوشش های درون و از خیزش های ناخودآگاه مایه می گیرد. به این معنا است که هنرمند کسی است که توان هایی شگرف را، مایه هایی بسیار را، برای آفرینش هنری در خود نهفته می دارد و زمانی روزنی در ناخوداگاه او پدید می آید به هر شیوه ای یا به خواست او یا در پی رویدادی شگفت که او را می شوراند، بر می انگیزد، از خود می ستاند. این اندیشه های نهفته، این توان های فرو خفته، در وی آشکار می شوند…»
در قسمت شعر، به واکاوی شعر «غریبه و سگ» از «منوچهر آتشی» پرداخته می شود.
در مقاله ی «بداهه نوازی» به این پرسش که در موسیقی ایران، بداهه نوازی چیست؟ و بداهه نواز کیست؟ پاسخ داده می شود.
مجله ی «جامه دران» با مطالبی متنوع، در هشتاد و هشت صفحه و به قیمت هفت هزار تومان در دکه های روزنامه فروشی در انتظار شما مخاطبان گرامی می باشد.
۵ لایک شده