کتاب سرخ نوشته ی کارل گوستاو یونگ با ترجمه ی محمد رضا اخلاقی منش منتشر شد.
«کتاب سرخ» ماحصلِ ده ها سال فکر و تخیلِ «یونگ» و سیر و سیاحت او در عالمِ ناخودآگاه است و چون وی، هم عصران خویش را قادر به درک و فهمِ مفاهیمِ نهفته در آن نمی بیند، چنین وصیت می کند که این کتاب، پنجاه سال پس از مرگ اش منتشر شود.
در این کتاب، یونگ شرح ماجراهای سفرِ روحی خود را به منظور انتقال به آیندگان به رشته ی تحریر در آورده و آن ها را در قالب نقاشی هایش به تصویر می کشد.
چون این مجموعه در دفتری با جلد سرخ، گردآوری شده «کتاب سرخ» لقب گرفته است.
با تورق در این کتاب می توان به بخش هایی از افکار و تحولات روحی یکی از بنیان گذاران روانشناسی مدرن دست یافت که برای مدت ها از دسترس علاقه مندان دور مانده بود.
در مقدمه ی «کتاب سرخ» یکی از نزدیکانِ یونگ در مورد این کتاب چنین اظهار نظر می کند:
«کتاب سرخ مستندی است مبتنی بر گذر جهان از میان روح یک مرد، و درست همان طور که یک فرد کنار دریا ایستاده و به موسیقیِ بسیار عجیب و هراس انگیز گوش می سپارد و نمی تواند توضیح دهد که چرا قلبش به درد می آید، یا چرا می خواهد فریادی از سرِ تحسین از جنجره ی خود برکشد… به همان گونه توسط عظمت و شکوه این کتاب از درون بر کشیده می شود و بر بلندی هایی جولان می دهد که هر گز بر آن نبوده است.»
نویسنده خود می گوید: «کار بر ناخودآگاه، ابتدا و در درجه ی نخست در مورد خود ما باید انجام شود. بیمارانِ ما، غیر مستقیم از آن بهره می برند. خطر مشتمل است بر توهمِ پیامبریت که اغلب نتیجه ی کار بر ناخودآگاه است. این شیطان است که می گوید: خرد، علم و قدرت های والای نوع بشر را به تمامی خوار بشمار. این کار هیچ وقت مطلوب نیست ولو آن که مجبوریم[وجود] امر نامعقول را تصدیق کنیم.»
تکلیف اساسی یونگ در مغلوب ساختن تخیلات اش آن بود که صداها و شخصیت ها را از هم تشخیص دهد. برای مثال، این «من» یونگ است که خطابه ها را به مردگان ایراد می کند. در مداقات، این منِ یونگ نیست که سخن می گوید بل که «فیلمون» است که با مردگان سخن می گوید… این جا می توان مشاهده کرد که بازبینی و تجدید نظر یونگ بازتاب دهنده ی درک وی است از طبیعتِ سه پاره ی روح خودش…
«کتاب سرخ» نوشته ی کارل گوستاو یونگ با ترجمه ی محمد رضا اخلاقی منش در سال جاری به چاپ رسید.
این کتاب شامل مقدمه ای از «سونو شمدسانی» می باشد. در این مقدمه علاقه مندان یونگ به اطلاعاتی دست می یابند که یافتن آن ها در حالت معمول، در مواردی دشوار و در مواردی غیر ممکن به نظر می رسد. خودِ کتاب شامل کتاب یکم در یازده فصل، کتاب دوم در بیست و یک فصل، مداقات و پس در آمد، همراه با نقاشی های یونگ می باشد.
کارل گوستاو یونگ خود درباره ی این کتاب می گوید: «سال هایی که از آن ها با شما سخن گفته ام مهم ترین ایام زندگی من بوده اند. هر چیز دیگر که هست از این جا سرچشمه می گیرد… و جزییاتِ پس از آن، دیگر اهمیت چندانی ندارند.»
«کتاب سرخ» نوشته ی کارل گوستاو یونگ با ترجمه ی محمد رضا اخلاقی توسط نشر مصدق و با همکاری انتشارات جامی در ۶۷۱ صفحه روانه ی بازار کتاب شد.
«کتاب سرخ» را از کتاب فروشی ها بخواهید.
۱۱۸ لایک شده
2 Comments
نودی
مطلب خوبی بود
هولوگرام
من نمی توانم با این مقاله تشت خواه موافقت کنم زیرا
شیوه تفکر کافی داخل زمینه این مقاله و بلاگ ندارم